Mange madopskrifter starter på den måde og "madmoden" skifter ofte. Så skal vi spise italiensk (helst med hjemmelavet pasta, så halvdelen af Danmarks befolkning investerer i en pastamakine der så for de flestes vedkommende efter nogen tid flytter ind bagest i skabet ;o)), så er det Raw-food, eller slow-food eller noget andet "food" (men endelig ikke "fast-food ;o) nej fy da, det bliver man jo fed af - se blot på amerikanerne ). Nyt nordisk køkken har også været fremme, vist endda i restaurations-sammenhæng og det sidste jeg er stødt på er en mand som har skrevet en kogebog med en titel i retning "Mad med 5 ting" (vist ikke helt rigtig husket ;o) ) nå, pyt :o) det går i hvert fald ud på at lave velsmagende mad ved kun at bruge 5 ingredienser og fidusen er vist ovenikøbet at det er noget der "normalt" er at finde i et dansk køkken.
Jeg har så uvidet konceptet lidt (efter devisen : de forhåndenværende søms princip). Krisen kradser også hos mig og da jeg i går akut måtte til dyrlæge med en lille ven så kunne jeg godt se at livremmen skulle strammes et ekstra hul.
Så nu har jeg påtænkt at spise mig gennem indholdet i mit køkkenskab og fryser og holde indkøbene på et absolut minimum :o)
Jeg lagde ud i aftes. Nu er vi glade for brunede kartofler til jul og hvert andet år står jeg for menuen. Dertil er kartofler på glas ganske udmærkede. Der er stadig et oplag fra julen 2010 i mit køkken, men pyt - sådan nogle holder jo i mange år.
Af med låget, ud med lagen og i en skål med de små runde tingester. Godt med vand på så lagen kan blive skyllet af og så ellers i en sigte til afdrypning.
Så går det hele såmænd ud på at brase dem på panden - det tager lidt tid at få dem som jeg gerne vil have dem (og i den forbindelse kom jeg til at tænke på Jørgen Rygs monolog "Enlig far" hvor han skal lave flæskesteg ) "Tænk at så meget kartoffel kan ende med at blive til så lidt" ;o) - som et lille pift ville jeg tilsætte noget hakket frossen persille - og i den forbindelse lige et lille tip: Vær sikker på at det ER persillen før der hældes i og ikke i mit tilfælde, blåbær!!! - nå pyt, man skal jo udvide sin horisont, jeg fandt persillen efterfølgende og brasede blåbær er ikke det værste :o) især ikke i kombination med persille og kartoffel.
Til sidst er der kun at anrette pænt og opvasken er minimal. - Velbekomme :o)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar